A következőkben egy a finn világbajnokkal készült interjút olvashatnak, amit még a Német Rally előtt készítettek vele.
Milyen volt a Német Rally nyitónapja?
Kimi: Nem volt könnyű, de mindig is tudtam, hogy Németország nehéz lesz. Biztos, hogy a legnehezebb aszfalt verseny. Azt hiszem, leginkább azért, mert minden nap olyan mértékben különbözik, ezért a legfontosabb a tanulás, hogy mindent megtudjak a három fajta versenypályáról. Hogy hasznos tapasztalatokat szerezzek mindenről, és mi már végigmentünk az első napon, nyolcadik helyen végeztünk, ami nem túl rossz.
Mi volt a legnehezebb dolog a megnyitó napján?
Kimi: Azt hiszem az volt, hogy mi igazán hátul indultunk a nyolcadik helyen, és így a legpiszkosabb utakon kellett végigmennünk, szembe kellett néznünk a kövekkel, kavicsokkal, melyek felverődtek az autóra a kanyarokban. Ez azt jelenti, hogy nagyon csúszós helyeken, pont a fékezési pontokon vannak, ami nem segíti elő a bizalom felépítését.
Tehát, nem olyan, mint az aszfalt, amihez az autót kaptad a versenyre?
Kimi: Nem, ez egyes helyeken rosszabb, mint normál aszfalton, itt kapsz egy-egy kavicsot a kocsira.
Sebastian Loeb itt többször is nyert, mióta Németország a rally-világbajnokság részévé vált. Mi a titka?
Kimi: Nem tudom. Ha tudnám, én magam is azt csinálnám! De azt hiszem, ő csak ismeri az autót és az utat. Ez többé-kevésbé hazai verseny számára. De a teljesítménye itt tényleg lenyűgöző. Nem hiszem, hogy bárki is ki tud majd fogni rajta.
Szóval mi a terved a további napokra a Német Rallyn?
Kimi: Megyünk, és alapvetően azt folytatjuk, amit csináltunk, de megpróbálunk egy kicsit gyorsabbak lenni. Szeretnék eljutni addig a pontig, ahol már tudjuk növelni a sebességet, anélkül, hogy bármilyen szélsőséges kockázatot vállalnék. Eddig még nem hibáztam és nem is lenne jó. A jó az lenne, ha el tudnánk jutni a végéig, ugyan így. Lehet, hogy nem a legizgalmasabb módon fogok vezetni ezen a rallyn, de ez az, amit tennünk kell.
Próbáltad már Németország leghíresebb termékeit, a sört és a kolbászt?
Kimi: Elegem van a kolbászból. A sörrel pedig várni kell a rally végéig. És biztos vagyok benne, hogy az íze még jobb lesz, ha lesz mit ünnepelni. |